Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dámská jízda za dvojitým jubileem

7. 6. 2012

Ing. Dagmar Vaníčková, 7. 6. 2012
foto: Ing. Dagmar Vaníčková

 

Když jsem se rozhodla zavítat na výstavu Spolku pěstitelů kaktusů a sukulentů v Praze v Botanické zahradě Na Slupi, vůbec jsem netušila, že se z tohoto výletu vyklube podařená dámská jízda a že nás s Danielou Bořkovou bude navíc čekat překvapení v podobě dvojitého jubilea - SPKS totiž letos slaví 90 let od svého založení a zároveň pořádá 45. výstavu.

Výstava začala už v sobotu 2. a potrvá až do 17. června, ale vzhledem k tomu, že si přeci jen z každé výstavy chceme přivézt nějaký nový úlovek do sbírky, jsme se rozhodly vyrazit spíš zpočátku jejího konání, ve středu 6. června.

Oproti předchozím rokům letos nebyly expozice Půl metru z mé sbírky umístěny na parapetu podél výstavní místnosti, 2-expozice-p.-bittmana.jpgale v prostoru, a parapet osídlila expozice Můj nejhezčí sukulent. Kromě pěkně uspořádaných expozicí jednotlivých pěstitelů, z nichž některé byly sesazeny tak, že vypadaly jako sukulentní zahrádky, jsme si mohly prohlédnout třeba i expozici tillandsií, Po stopách A. V. Friče nebo ukázku variegátních a monstrózních kaktusů a sukulentů pana Bittmana.

Prohlédly jsme si i stálou expozici kaktusů a sukulentů Botanické zahrady a zavítaly také do tropické části. A samozřejmě jsme nemohly vynechat prodejní část, abychom si mohly donést domů pár nových sukulentíků. Byly jsme úspěšné, a tak už jen zbývá vyrazit domů a cestou se zamyslet nad pověstným: Kam s ním?

 

 

Náhledy fotografií ze složky 45. Výstava SPKS

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář