Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevírání sezóny 2012

4. 6. 2012

Ing. Dagmar Vaníčková, 1. 6. 2012
foto: Ing. Dagmar Vaníčková

 

Královédvorský klub kaktusářů letos už posedmnácté zorganizoval celorepublikové kaktusářské setkání Otevírání sezóny. Akci hostil Penzion za vodou o víkendu 18. - 20. května 2012.

Po své loňské první návštěvě zavírání sezóny v Chrudimi jsem si řekla, že by bylo záhodno konečně letos zavítat i na otevírání. Z našeho klubu jsme vyrazili hned několika auty, někteří se vydali na cestu už v pátek a využili pohostinnost Penzionu za vodou a ranního pohodlného vstávání. Já se připojila k naší tradiční výletnické sestavě, která se na cestu vydala až v sobotu brzy ráno. Na místo jsme dorazili před devátou, kdy už burza byla v plném proudu.

Hned při příchodu mě překvapilo prostředí, kde se akce konala. Zázemí penzionu připomínalo letní přímořské letovisko, prodejní stánky se nacházely kolem bazénů s upravenými opalovacími prostory s plážovým pískem, přístřešky s posezením a krásně upravenými ozeleněnými plochami. 

p1030838.jpgProdejní stánky byly rozesety v několika oddělených částech, ale ani to nezabránilo hromadění návštěvníků připomínajícímu kotel před pódiem nějaké známé kapely. Asi jsme na tom po zimní abstinenci všichni stejně a jsme lační pohledu na pichlavé i nepichlavé miláčky, které v lepším případě nakonec skončí v našich sbírkách. Kromě pár přírůstků do sbírky to byla fajn příležitost potkat se se známými lidmi z ostatních klubů, se kterými jsem se celou zimu neviděla, a potkat nové.

Slunečné, teplé počasí lákalo ke konzumaci vychlazeného chmelového moku a o vůni grilovaných masových dobrot ani nemluvím. Já obojímu odolala, ale oběd v penzionu jsem nevynechala a dobře jsem udělala: svíčková byla vážně exkluzivní.

Po ukončení burzy jsme zůstali na první dvě přednášky. MUDr. Roman Staník povídal o svém posledním výletu do Chile. Kdo ho zná, ví, že je výborný vypravěč a srandista, a tak bylo už dopředu jasné, že jeho přednáška bude stát za to. Po krátké přestávce se slova ujal Ing. Bořivoj Prokeš a přednášel nám o životě (a nejen sukulentním) v Namibii a Botswaně. Jeho povídání bylo parádní, kromě kytek jsme viděli i něco z místní fauny a jiných přírodních krás. Následovaly ještě dvě přednášky - Lumír Král a Argentina a Ing. Ivana Richterová s povídáním o Madeiře. Ty už jsme museli bohužel oželet, abychom dorazili domů v rozumnou hodinu.

 

Náhledy fotografií ze složky Dvůr Králové 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář