Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plzeň sukulentní

19. 6. 2012

Daniela Bořková, 18. 6. 2012
foto: Daniela Bořková

 

A jak jsme si slíbili, tak jsme učinili... Dohodli jsme se, že po výletě do Libochovic si nemůžeme nechat ujít Plzeň sukuletní - tedy výstavu místního spolku konanou právě ve zmíněném městě - a tak jsme vyrazili.

Plzeň je bezesporu zajímavé město, ale naším cílem byla Výstava kaktusů a sukulentů, která se pravidelně koná na počátku jara. To vše ve velkém foliovníku s obloukovou konstrukcí, kde nás v přední části uchvátila část výstavní, a zadní část, neméně zajímavá, prodejní. 20-sbirka_pprochazka7.jpgVepředu byly rostliny vpravdě exceletní, řazené společně kaktusy a sukulenty v záplavě květů a vzadu bylo možno věcně potěšit srdce každého obdivovatele jak kaktusů tak i ostatních sukulentních rostlin. Po absolvování několika koleček v obou částech a neodmyslitelném nákupu rostlin, jsme pokračovali v cestě po Plzni do části zvané Černice. Ne že by nám výstava nestačila, ale vyjet a nevyužít cestu i k další podívané by byla rozhodně chyba, a tak jsme vyrazili na domluvenou návštěvu k panu Procházkovi.

Pan Procházka nás velice vlídně přijal a už při stoupání po schodišti k terase a pohledu na nádhená Cyphostemma bylo jasné, že bude na co koukat. A bylo... Sukuletní část na terase, kaktusové stoly před skleníkem a společný skleník pro kaktusy i sukulenty. Ten byl obdivuhodný nejen bohatým obsahem, ale i svou přístupností z venku nebo přímo z obývacího pokoje domu. Velice pěknou sbírku jsme si obešli hned několikrát, aby některá rostlina neunikala z dohledu a po příjemném posezení a milém občerstvení, které připravila paní domu, jsme se odebrali do sluncem vyhřátých automobilů a brali směr domov.

Pro některé z nás to už byl 3. víkend na cestách za sukulenty, ale stálo to za to a příště do toho půjdeme rozhodně znovu. Zatím není jisté kde, ale někde se objevíme...

 

Náhledy fotografií ze složky Výstava Plzeň 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář