Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ovce

29. 11. 2012

Petr Hoffmann, 28. 11. 2012
foto: Petr Hoffmann

 

Pochmurnou mlhavou podzimní listopadovou sobotu nám zpestřil Vašek Hlaváček pozváním k němu do Třeboce. Historie je to trochu delší.  Už ho nebavilo sekání trávy  na zahradě, a proto si letos pořídil dvě ovce, které mu tu trávu spásaly. Jejich dny byly však spočteny. Přes zimu je živit nechtěl a nelze je na zimu zavřít do kůlny jako běžnou sekačku. Proto to pozvání. Uspořádal pro nás skopové hody.

Řeznické přípravy masa se chopil Luděk a kuchyňské Petr s Alenou. Něžnější polovičky nás kaktusářů napekly něco sladkého.

14-v-hospode.jpgVšichni jsme se onu sobotu  sešli u Vaška ve skleníku. Prohlédli si jeho kytky, nad kterými vždy znova žasnu. Nutno podotknout, že nechápu, jak se Vaškovi povedlo nastěhovat všechny kytky z letních stanovišť na zimní. Ve skleníku má uklizeno a nikde nepřekáží bedýnky se zazimovanými kytkami.

Soumrak nás vyhnal ze skleníků a přesunuli jsme se do místní hospody, kde pro nás Vašek zamluvil jeden stůl. Byl právě pro nás - 14  hodovníků. Hospodou se rozvonělo přivezené skopové a hodování mohlo začít. Nabídka připravených pokrmů byla bohatá. Boršč, voňavá pečená žebírka a vynikající guláš, vše doplněno sladkými zákusky. Jen jsme se olizovali a litovali, že se nám toho do žaludků nevejde více. Vydařilo se. Ti co nedorazili, mohou litovat. Závěrem poděkování všem, kteří se podíleli na přípravě.

Příště se sejdeme na tradičním mikulášském setkání.

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2012 - Ovce

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář