Jdi na obsah Jdi na menu
 


1975

5. 2. 2013

Ing. Dagmar Brezinová, červen 2011
 

Na lednové schůzi byl zvolen nový výbor v čele s předsedou Jiřím Rybáčkem, místopředsedou Jaroslavem Nobilisem a jednatelkou Růženou Červenou. Vedení kroniky se ujal Karel Daněk, který je členem klubu dodnes.  Díky třem novým členům Mileně Svobodové, Marii Hnátkové a Josefu Galovi se počet členů klubu se zvýšil na 28.

V březnu navštívil klub Dr. Laňka s vyprávěním o svém putování po Kubě. 240 diapozitivů a několik živých exemplářů z kubánské fauny doplnil pan Laňka poutavým čtyřhodinovým vyprávěním.

A opět je tu zájezd do NDR, letošním cílem je Berlín. Autobus s kaktusáři plnými očekáváním vyjíždí v pátek ve 22 hodin a zastavuje v sobotu v 7 hodin ráno před zahradou člena berlínského kroužku pana Kabuse. Po návštěvě další sbírky jsme si mohli prohlédnout krásy Berlína. Ve 13 hodin pak opět nasedají do autobusu a vyrážejí do Biesdorfu na prohlídku pěstírny kaktusů.  Odtud se přesouváme 40 km za Berlín, kde trávíme noc v kempu. Dopoledne navštěvujeme zámeček v Postupimi, kde byla roku 1945 podepsána Postupimská dohoda. Po návštěvě zámku Sansousi, letohrádku Bedřicha II., se chystáme na odjezd domů. Karel Daněk své povídání o výletu zakončuje slovy: „Unaveni, ale spokojeni, plni dojmů se rozcházíme a v duchu se současně těšíme na další společný zájezd.“

Ve dnech 6. a 7. září 1975 se v budově rakovnického gymnázia koná II. výstava kaktusů. Návštěvník V. Valta do naší kroniky zapsal: „Příroda umí vytvořit krásné věci, zvlášť když jí lidé věcí znalí pomohou.“ Výstava se líbila i M. Jirátkové a Jéňovi, kteří napsali: „Výstava se nám moc líbila, hned zítra začneme s pěstováním.“ Jak napsali, tak učinili a Honza je naším letitým členem.

Po zdařilé výstavě se kaktusáři přidali svou expozicí k Okresní výstavě ČOZS ve Slabcích, která se konala 11. - 12. října 1975.

Rok 1975 zakončuje zdařilá mikulášská a pohlednice od přítele Kabuse k novému roku 1976.

 

1975---vystava-1.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář