Jdi na obsah Jdi na menu
 


1978

28. 4. 2016

Ing. Dagmar Vaníčková, červen 2011

 

Na lednové výroční schůzce požádala přítelkyně Jakubská, aby byla zproštěna funkce jednatelky. Nahradil ji přítel Čadek. Kroužek má 33 členů.

Červnové dny nám zpestřil výlet do Drážďan.  Dopoledne jsme strávili nákupy a prohlídkou města a po poledni a troše bloudění jsme šťastně dorazili za kaktusy. Pan Krause, jemuž dříve skleníky patřily, zemřel, a jeho nástupci zredukovali prodej na polovinu původní plochy. Ti, kdo už skleníky dříve navštívili, nedokázali skrýt své na zklamání: malá prodejní plocha a jen běžné druhy.

Na tomto místě se kronika poprvé zásadnějším způsobem zmiňuje o sukulentech: „Nejeden z nás je přesvědčen, že sbírka kaktusů bez oživení sukulenty by byla jednotvárná. Uznává prostě jejich pěstování .“  Často přemýšlím, kdy byl sepsán rodný list řevnivosti mezi kaktusáři a sukulentáři, a díky této kronice jsem zjistila, že jsme přinejmenším vrstevnice, možná by mi řevnivost mohla udělit jako starší pár sesterských rad :-).

V drážďanské sbírce jsme objevili pařeniště se sukulenty, a tak si pár z nás své sbírky rozšířili i o nějaké beztrnné exempláře.

Ve dnech 9. - 10. září proběhla v rakovnickém gymnáziu polokulatá pátá výstava.

Role Mikuláše se pro letošní rok ujal přítel Nobilis. Dobrou náladu nezkazil ani fakt, že z různých důvodů nedorazili všichni členové.

 

1978---odpocinek-na-zajezdu.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář